Dežurni zubar (00-24h)

Stomatološka ordinacija Mihailović izlazi u susret pacijentima i van radnog vremena u slučaju bolova, ili bilo kakve druge vrste hitnosti intervencije. Pružamo mogućnost usluge i zaposlenima koji su zbog radnih obaveza sprečeni da nas posete u toku našeg redovnog radnog vremena. Dostupni smo vikendom, kao i radnim danima u večernjim satima. Dovoljno je da pozovete broj telefona koji je istaknut, i zakažete stomatološku intervenciju u najkraćem mogućem roku.

Dežurni stomatolog kupiće vas strpljenjem i pokušati da reši vaše tegobe na što bezbolniji način. Važno je naglasiti da u našoj ordinaciji svaki pacijent ima pravo na izbor želi li da mu se intervencija vrši u lokalnoj anesteziji.

Lokalna anestezija se NE NAPLAĆUJE DODATNO!

Često imamo priliku da čujemo od naših pacijenata kako je zubobolja najbolnije iskustvo s kojim su se sreli u životu. Opisuju ga na razne načine-kao da im cela glava “seva”, ili kao da im neko “čupa” zub. Bolovi mogu biti različiti u zavisnosti od dijagnoze zubnog oboljenja. Neko oseća jak bol koji pulsira(u ritmu otkucaja srca), a neko sa druge strane bol koji je tup i konstantan. Nekom prija da popije hladnu vodu, a nekom hladna voda izaziva još jače bolove. Neko uspe blago da umiri situaciju tako što popije analgetik, dok nekom nijedan lek ne pomaže u smirivanju simptoma.

Ipak, jedna stvar je zajednička za sve zubobolje-nijedna neće proći sama od sebe! Postoji mogućnost da se smiri i pritaji na neko određeno vreme, ali će se javiti naknadno u najverovatnije još jačem obliku nego što je bila. Iz tog razloga ne treba odlagati intervenciju, već se javiti stomatologu koji će na bezbolan način rešiti svaki vaš problem sa zubima.

O cenama dežurnih intervencija raspitajte se pozivom na telefon.

Kada je potrebno hitno intervenisati:

1) Pulpitis-zapaljenje zubnog živca.

Pacijent oseti snažan i pulsirajući bol koji ne prestaje ni nakon uzimanja analgetika. Najčešće se javlja u večernjim satima i noću.

Stomatolog sprovodi lečenje tako što otvara zubnu šupljinu i postavlja poseban lek koji ima za cilj da umrtvi zubni živac i oslobodi pacijenta bolova istog momenta.

Nakon 2 sedmice od stavljanja leka, pacijent se javlja stomatologu kako bi se nastavilo i definitivno završilo lečenje zuba koji je bio uzrok bola.

2) Apikalni parodontitis

Karakterišu ga prisustvo upalnog procesa u predelu vrha korena zuba. U akutnoj fazi, zubobolja je jaka i pogoršava se na tople ili hladne nadražaje, a zub je osetljiv na dodir i pritisak.

Terapija se određuje i sprovodi u zavisnosti od svakog pojedinačnog slučaja.

3) Krvarenja nakon vađenja zuba

U tom slučaju zaustavljamo krvarenje na licu mesta i puštamo pacijenta kući kada krvarenje prestane.

4) Povrede zuba

U slučaju da su oštećeni gleđ ili dentin bez otvaranja zubne pulpe, dovoljno je plombom nadoknaditi deo izgubljenog zubnog tkiva. Ukoliko je došlo i do otvaranja živca, lečenje je nešto kompleksnije.

5) Traumatsko izbijanje zuba

Neophodno je izvršiti replantaciju, odnosno vraćanje izbijenog zuba u alveolu.

Izbijeni zub najbolje je staviti u rastvor vode i kuhinjske soli(2dl vode i kašičica soli) ili u mleko. Ni slučajno ga ne donositi zavijenog u salvetu ili maramicu!

Vreme je često presudan faktor za uspešnost zahvata!

6) Alveolit

Predstavlja poremećaj zarastanja rane nakon vađenja zuba. Karakteristični znaci alveolita su jak bol koje se često širi prema uhu i slepoočnici, neprijatan zadah i raspadnut krvni koagulum.

Neophodno je uklanjanje raspadnutog koaguluma pod dejstvom lokalne anestezije, zatim ispiranje i kiretaža rane i na kraju postavljanje medikamenta koji ima analgetsko dejstvo.

Stomatološka ordinacija Mihailović Vam pruža uslugu i van radnog vremena, u svako doba dana i noći! U slučaju bolova i hitnosti intervencije pozovite broj telefona koji je istaknut ispod teksta i zakažite pregled, odnosno intervenciju koja će vas rešiti tegoba!