Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je proces kojim se uklanjaju razne mrlje i diskoloracije sa površine zuba, kako bi boja zuba postala što belja. Kafa, čaj, koka-kola, crno vino i još neke namirnice, kao i starenje, mogu doprineti tamnjenju zuba. Ovom popularnom procedurom koja se odvija bez ikakvih neprijatnosti možete doći do prelepog osmeha i dodatno dobiti na samopouzdanju.

TEHNIKA BELJENJA ZUBA U ORDINACIJI LASEROM

Pre samog postupka beljenja potreban je pregled kako bi se utvrdilo da li su zubi pacijenta pogodni za sam tretman. Potrebno je i očistiti sav kamenac i meke naslage.

Tehnika podrazumeva aplikaciju gela za izbeljivanje na zube u ordinaciji pri cemu se koriste izbeljivaci visoke koncentracije u strogo kontrolisanim uslovima, sa zaštitom mekih tkiva i aktivacijom gela laserskim zrakom.

IZBELJIVANJE ZUBA U KUĆNIM USLOVIMA

Procedura je vrlo jednostavna-uzima se otisak gornje i donje vilica na osnovu kog se izrađuje kalup. Pacijent od stomatologa dobija gel koji u kućnim uslovima sam aplikuje u izrađeni kalup. Postoje gelovi raznih koncentracija, a mi smo tu da preporučimo koja koncentracija je najpogodnija za vas.